ENTEN gevaarlijk?

Enten gevaarlijk?

ENTEN VAN PUPS EN VOLWASSEN HONDEN, verplicht maar gevaarlijk?

Zoals bekend moeten pups drie maal geënt worden en daarna jaarlijks. Nu is ons ter ore gekomen van meerdere kanten dat er pups zijn die vlak na de eerste of tweede enting ziek worden en zelfs dood gaan. Meestal willen ze niet eten, soms diarree, worden down en slap en overlijden binnen enkele dagen, al zorg je dat het suikergehalte in het bloed op pijl gehouden word.

Ons is 1 geval bekend bij een pup na overlijden door de dierenarts grondig onderzocht is. Er was niets te vinden wat de oorzaak kon zijn, alle ingewanden zagen er prima uit, suikergehalte was in orde enz.Wij zijn inmiddels overtuigd dat het enten van pups niet alleen een goede kant heeft maar ook een gevaarlijke kant. Wij willen hiervan melding maken op onze site, zodat anderen gewaarschuwd zijn.

Hieronder enkele reacties:

Marjolein : ”we hebben vaker nestjes chihuahuatjes, en hebben tot nu toe drie keer meegemaakt dat er een pup na de eerste enting is doodgegaan. Ze werden 2 a 3 dagen na de enting ziek, wilden niet meer eten, spuugden een beetje, zaten in een hoekje en kregen uiteindelijk ook wat dunnere ontlasting. We zijn met hen naar de da geweest die hen onderzocht, we gaven suikerwater bij dus hun suikergehalte in het bloed was goed. Ze kregen bytril tegen bacterien die ze evt zouden hebben, een prik tegen de misselijkheid, we moesten hen warm houden op een kruik en regelmatig vocht geven alsook glucose. Maar wat we ook deden, ze hebben het niet overleefd. Ze waren allemaal een pup uit een normaal gezond nest, hun broertjes en zusjes hadden nergens last van en blijkbaar was het ook niet besmettelijk, de anderen in het nest kregen het niet. We hebben alle drie de keren de enting verdacht. We laten onze pups pas enten als ze acht weken zijn en vragen een halve enting aan de dierenarts”

Ilma : ”Wij hadden een nestje met kruising pups, moeder maltezer en vader chihuahua. Mooie forse gezonde pups, nagekeken door de dierenarts, gezond verklaard en geënt. Twee dagen na 1e  enting werd 1 pup ziek, wilde niet eten, slap, en echt zielig om te zien.We hebben vocht gegeven, gedwongen voer in het bekje en gingen naar de dierenarts die een spuit gaf voor het suiker hoger te houden, iets tegen diarree en tegen misselijkheid. Na anderhalve dag was ons  kleine meisje dood. De anderen werden niet ziek, ook niet later na de andere entingen ”

Ellen: ”Ik heb het meegemaakt na een tweede enting van een chihuahua pup, de eerste enting ging goed, maar er was een pup die na de tweede enting ziek werd en dood is gegaan. Wat we ook deden, niets hielp.”

Wij willen nog wel de tip meegeven om pupjes van een klein ras een HALVE enting te laten geven, de entstof is bij een duitse dog pup net zo veel als bij een mini pup! Dit is toch eigenlijk vreemd? Wees voorzichtig en houd uw pas geënte pupje goed in de gaten! Ook beter niet te enten onder een gewicht van 500 gram.