Nog een paar laatste dingen

NOG EEN PAAR LAATSTE DINGEN…

* De pup kan aan de diarree komen van de stress als hij net bij je woont, dat is op zich niets om je druk over te maken mits hij wel goed fit is! Word hij sloom en kruipt hij alleen maar in de hoek om te slapen, ga dan naar de dierenarts. Als hij wel wat diarree heeft maar verder goed fit is, geef dan even alleen Energique (diepvriesvoer) en doe even die eerste paar dagen rustig aan. (OOK VAN TEVEEL VOEDING KUNNEN ZE AAN DE DIARREE KOMEN! GEEF BIJ DIARREE ALTIJD WAT MINDER….) Zodra hij goede ontlasting heeft is het een teken dat hij lekker in zijn vel zit en zich goed voelt. Dan kun je (rustig aan) overgaan op brokjes.

* De pup kan teveel water willen drinken door stress van de verhuizing, dit gebeurd met name bij grote rassen. Neem dan af en toe het bakje water weg en bied af en toe een bodempje aan.

* Je nieuwe pup kan piepen en schreeuwen als je hem in een bench doet of zomaar midden in de kamer. Geef hem de tijd, alles is nieuw en het komt echt goed! Geef hem geen aandacht als hij piept, negeer hem volkomen. Zodra hij stil is mag je hem belonen en aandacht geven.

* het is echt normaal als je je even onzeker voelt of het allemaal wel goed gaat komen, dat gebeurd veel mensen die voor het eerst baasjes zijn van een hond. Het komt goed, als je maar rustig blijft en consequent en duidelijk naar het hondje toe bent. Bedenk dat het voor de hond net zo vreemd is als voor jou! Het is even wennen.

Vooral bij kleine hondjes/pupjes: pas op voor verkeer, van voetgangers tot auto’s! Een klein hondje kan heel snel zijn, rent zo tussen de mensen, voor een auto of fiets, ze snappen zelf niet hoe kwetsbaar ze zijn, een klein ongelukje is genoeg om hem van het leven te beroven. Pas ook op met het op schoot nemen, de bank of stoel is echt heel hoog voor een pup, als ze vallen kunnen de gevolgen enorm zijn!

Back